Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
13 Feb 2016 | 2604 vizualizari
Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine

Ingrediente

  • Pentru couscous:
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 300 gr couscous integral
  • Pentru tagine:
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • o mana mix de masline (Kalamata si verzi)
  • 2 lingurite harissa (sos picant)
  • 2 ansoa
  • 700 ml passata
  • 1 lamaie conservata mica
  • 4 bucati filet peste alb fara piele si oase
  • cateva firisoare de sofran
  • Pentru salata:
  • 3 morcovi
  • 3 clementine
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingura ulei de masine
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 legatura coriandru proaspat
  • Pentru servit:
  • 2 linguri iaurt degresat bio
  • 1 lingurita harissa

Mod de preparare

Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, impreuna cu lamaia si tulpinile de menta si se acopera. 

Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, maslinele, harissa, ansoa, passata si lamaia rupta in bucati.

Se acopera sofranul cu apa fierbinte. 

Se presara sare si piper peste peste, se ruleaza si se adauga in sos, iar deasupra se aseaza sofranul si se toarna apa in care a fost hidratat.

Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute.

Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei, pana incep sa elibereze aromele.

Se dau morcovii pe razatoare, se curata clementinele si se taie in felii, se rupt frunzele de menta si se amesteca cu morcovii si clementinele. Se stropeste salata cu ulei de masline si suc de lamaie si se presara cu seminte de susan.

Se amesteca iaurtul cu harissa. 

Se serveste couscousul cu peste, sos si salata, presarat cu frunze de coriandru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagine cu peste alb si salata de morcovi cu clementine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

Postat de mihaelar63

Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii. Scoicile se...

Citeste continuarea

Plachie de cod

Postat de Pungasa_Rogue

Plachie de cod

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei. Codul se spala si se taie in jumatati. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2016, 17:12
Interesanta reteta!
la 13.02.2016, 17:18
la 13.02.2016, 17:31
Îmi place!
la 13.02.2016, 17:49
Cu mare interes as gusta asa ceva
la 13.02.2016, 17:50
ce bine arata

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking