Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui

Postat de merisor67 in Ficat
9 Apr 2014 | 4280 vizualizari
Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui

Am poftit la sosul de leurda al lui Motanel si am executat imediat unul, dar dupa gustul meu. A iesit un deliciu!

Ingrediente

Pentru prepararea tagliatelelor:

  • 250 gr tagliatele
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare

Pentru prepararea ficatului de pui:

  • 1 kg ficat de pui
  • 100 ml ulei
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita cimbru maruntit
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 l apa
  • 3 linguri ketchup dulce

Pentru prepararea sosului de leurda:

  • 1/2 legatura leurda
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 50 ml vin alb demisec
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Pentru prepararea tagliatelelor, punem apa cu sare la fiert, iar cand atinge puctul de fierbere, adaugam tagliatelele.

Le lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu, dupa care scurgem apa fiarta si le trecem prin jet de apa rece.

Le scurgem de surplusul de apa si le punem intr-un vas termorezistent.

Pentru prepararea ficatului de pui, punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere introducem in ea ficatul de pui spalat si curatat.

Il lasam cateva minute dupa care il punem intr-o sita sa se scurga apa.

Punem uleiul intr-o tava si asezam ficatul de pui pe care il vom condimenta si sara dupa gust. Eu l-am condimentat cu cimbru, boia dulce de ardei, busuioc si sare.

Adaugam si foile de dafin si dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Pe la jumatatea timpului, scoatem tava din cuptor si intoarcem ficatul pe cealalta parte cu ajutorul unei spatule de lemn.

Spre finalul timpului, stropim ficatul de pui cu ketchup diluat cu putina apa.

Pentru prepararea sosului de leurda, punem untul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc, iar cand se topeste, adaugam ceapa tocata marunt si o calim cateva minute mestecand continuu.

Cand ceapa devine translucida, adaugam leurda tocata marunt, foaia de dafin, amestecam de cateva ori, apoi adaugam vinul si lasam sa fiarba pana aproape se evapora(8-10 minute).

Intr-un bol diluam faina cu apa si o vom adauga in vasul de pe foc, mestecand continuu.

Cand faina si-a dublat volumul, adaugam nucsoara si piperul, potrivim de sare, mai lasam cateva minute pe foc, dupa care dam vasul deoparte.

Turnam acest sos peste tagliatele si asezam ficatul de pui deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Retete similare

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de sufletista

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2014, 12:28
bun bun
la 09.04.2014, 12:29
Bun si sanatos mincare de Pravara
la 09.04.2014, 12:29
Primavara am vrut sa scrou scuze
la 09.04.2014, 12:30
la 09.04.2014, 12:30
Nu consumăm noi des tagliatele, dar combinaţia cu ficat şi leurdă (care are gust de usturoi), cred că e tare bună.

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking