Tagliatele Pad Thai

Postat de Lia1 in Spaghete
23 Mai 2014 | 4963 vizualizari
Tagliatele Pad Thai

Daca o reteta noua pentru noi trece cu brio de bariera conservatorismului sotului meu privind gusturile noi, inseamna ca trebuie adaugata la lista de favorite. De vreo doua luni de cand am descoperit-o, nici o forma de paste pe care as cumpara-o nu am mai preparat-o cu sos de rosii sau albe, carbonarra. N-am cautat despre "noodles", din restaurantele chinezesti, cum le prepara ei, dar seamana mult la gust cu acestea. Noodles sunt preferatele mele din chinezesc. Spun ca este o reinterpretare, pentru ca in forma aceasta a trecut de filtrul unei simpatice americance, nu mai conteaza cine, care a adaptat pe alocuri cea mai populara reteta thailandeza numita Pad Thai. Nu numai ca da dependenta, dar puteti crede ca in timp ce fierb pastele si se scurg de apa in care au fiert, restul deja va fi gata si doar le mai invartiti impreuna 3 minute?

Ingrediente

  • 200g Tagliatele
  • sare, apa pentru fiert pastele
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • sos chilli
  • 5 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura patrunjel sau 1/2 coriandru
  • 1/3 ceasca alune sarate
  • felii lime
  • OPTIONAL: pastrama din piept de pui homemade

Mod de preparare

1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs.

2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie, sosul chilli si zaharul brun, pana ce acesta se topeste.

3. Se taie partea alba a cepei marunt, iar frunzele verzi lungi de 2 cm.

4. Se zdrobeste usturoiul.

5. Se bat bine ouale cu o furculita.

6. Se taie cuburi mici pastrama.

7. Intr-o tigaie incapatoare se incinge 1 lingura de ulei si se calesc 30 de secunde cuburile de ceapa alba si pastrama. Se rastoarna deasupra ouale si se intoarce cu o paleta oul, obtinandu-se o omleta moale. Optional se pune un praf de sare. Se scoate pe o farfurie.

8. In aceeasi tigaie se topeste untul. Se rastoarna tagliatelele scurse bine de apa si se calesc 30 de secunde. Se adauga frunzele de ceapa verde, se calesc alte 30 de secunde si apoi sosul pregatit la pasul 1. Se adauga si oul. Se amesteca si se scutura tigaia periodic si se coc pana se inmoaie, cam 3 minute.

9. Se pune o portie in farfurie si se presara cu alune si verdeata tocata nu foarte marunt.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele Pad Thai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

Postat de Oana

Spaghetti cu creveti, dovlecei si ciupercute

Spaghetele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete fine. Se adauga apoi...

Citeste continuarea

Budinca dulce de branza cu spaghete

Postat de simona72

Budinca dulce de branza cu spaghete

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se pregateste umplutura si o tava tremorezistenta unsa cu 1 lingura unt. Se amesteca ouale cu zaharul, iaurtul, branza,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2014, 20:28
bune bune
la 23.05.2014, 20:31
Mie una o sa-mi fie de mare folos asa ca am citit-o cu mare atentie...si-o pun la favo ***** arata exceptional, imi place....si-ti multumesc draga mea Lia!
la 23.05.2014, 20:32
la 23.05.2014, 20:33
Am fost cu un ochi la introducere şi cu unul în farfurie. Aş zice şi eu ca Ruxy, dar mie n-o să-mi iasă niciodată, căci mie nu tagliatelele îmi vor ieşi aşa, răsucite, ci mâinile.
Frumos, Lia!
la 23.05.2014, 20:33
Imi place cum arata,chiar daca nu sunt fana....

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking