Tagliatelle cu bacon afumat

Postat de mirciss25 in Paste
9 Noi 2014 | 3456 vizualizari
Tagliatelle cu bacon afumat

Cred ca este o rețeta extrem de simpla pentru a face paste. Cred ca toți oamenii care au încercat sa gătească, au încercat cel puțin o data sa facă paste, și, în general, au folosit carne de porc sub forma costiței afumate. Asa ca iată ce am încercat:

Ingrediente

  • 6 ghemotoace de tagliatelle
  • 250-300 costița afumata tăiata fin
  • 1 cutie de 300 g roșii decojite tocate
  • 1 ceapa
  • 1 lingurița cimbru
  • 1 lingurița oregano
  • 1 lingura ulei măsline
  • 1 legătura de busuioc proaspăt

Mod de preparare

Se pune la foc într-o tigaie, destul de mărișoara, lingura de ulei cu costița afumata, și se călește costița pana când grăsimea s-a topit și devine crocanta. In acest moment se adaugă ceapa tăiata fin și se mai călește cu costița cam 7-8 minute la foc mediu.

Într-o oala se pune apa, se adaugă 2 lingurițe de sare și în momentul în care clocotesc (la foc mic spre mediu), se pun ghemotocii de tagliatelle și se fierb pentru 7-8 minute.

După ce s-a călit și ceapa se adaugă cutia de roșii și se mai fierbe la foc mic aproximativ 5 minute. După aceea se adaugă pastele scurse peste tot conținutul tigăii și se amesteca.

La final se adaugă busuiocul.

Nota: Recomand sa se mai adauge puțin din apa în care au fiert pastele peste tot amestecul, astfel se menține un pic de sos, și rămân  și suculente! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tagliatelle cu dovlecei si pesto

Postat de Satisfyyourcravings

Tagliatelle cu dovlecei si pesto

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.  Cu ajutorul unui peeler, se taie dovlecelul in panglici. Se incalzeste uleiul de masline, intr-o tigaie si se...

Citeste continuarea

Carbonara cu dovlecei

Postat de mirciss25

Carbonara cu dovlecei

Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare.  Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2014, 08:45
la 09.11.2014, 18:46
Ce bine arata!
la 13.11.2014, 23:53

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking