Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

Postat de RODIMUR in Paste
18 Feb 2019 | 5669 vizualizari
Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

Cum ne plac mult pastele și ciupercile, ieri după-amiază am pregătit o cină foarte gustoasă și sățioasă. Și pentru că nu ne plac mâncărurile seci, am făcut o cantitate apreciabilă de sos, după o rețetă de-a mea mai veche, verificată și apreciată de multe ori (https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-din-smantana-si-cascaval-87887.html) O cină care merită repetată, oricât de des, pentru că de așa ceva nu te plictisești niciodată. În plus, se pregătește ușor și relativ destul de repede.

Ingrediente

  • 200 grame de tagliatelle
  • 200 grame de ciuperci champignons
  • 1 ceapă galbenă, mică
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru sos:
  • 200 ml de smântână grasă
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură rasă de amidon alimentar
  • 3 linguri de apă
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare. 

Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul.

Ciupercile se curăță de pielițe, se spală în câteva ape și se feliază.

Se curăță ceapa și usturoiul, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic. Se adaugă ciupercile feliate și 100 ml de apă și se lasă tigaia, acoperită pe jumătate, la foc mic, pentru ca ingredientele să se pătrundă ușor și să scadă lichidul.

Pentru sos, se amestecă mai întâi 50 ml de smântână cu amidonul și se subțiază cu trei linguri de apă rece. Se toarnă apoi o lingură de ulei în tigaie și se adaugă untul feliat. Când s-a topit untul, se adaugă restul de smântână și se amestecă, la foc mic, timp de 2-3 minute.

Se adaugă apoi, puțin câte puțin, cașcavalul răzuit fin și se amestecă, până ce se topește. Se mai lasă pe foc încă 2-3 minute și se amestecă întruna.

Se condimentează cu sare, piper și oregano, după care se adaugă amestecul de smântână și amidon, subțiat cu apă. Se amestecă sosul bine, fără întrerupere, până ce devine omogen și consistent/legat.

Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece, se scurg și se pun într-un platou. Se toarnă sosul fierbinte peste paste, iar deasupra se pun ciupercile înăbușite la tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci

Postat de pushaa

Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci

Pastele se pun la fiert in apa clocotita, cu sare si putin ulei. Se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Dupa aceea, se scot si se pun in sita, sub jet de apa rece, apoi se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2019, 17:19
Ce bine arata!
la 18.02.2019, 17:20
Mulțumesc frumos, Mimi! Și ce gustoase au fost cu sosul acesta...!
la 18.02.2019, 17:51
la 18.02.2019, 18:06
"Mai fara" calorii, asa
la 18.02.2019, 18:13
Da, Buni... Mulțumesc pentru atenție!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking