Pastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.
Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul.
Ciupercile se curăță de pielițe, se spală în câteva ape și se feliază.
Se curăță ceapa și usturoiul, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic. Se adaugă ciupercile feliate și 100 ml de apă și se lasă tigaia, acoperită pe jumătate, la foc mic, pentru ca ingredientele să se pătrundă ușor și să scadă lichidul.
Pentru sos, se amestecă mai întâi 50 ml de smântână cu amidonul și se subțiază cu trei linguri de apă rece. Se toarnă apoi o lingură de ulei în tigaie și se adaugă untul feliat. Când s-a topit untul, se adaugă restul de smântână și se amestecă, la foc mic, timp de 2-3 minute.
Se adaugă apoi, puțin câte puțin, cașcavalul răzuit fin și se amestecă, până ce se topește. Se mai lasă pe foc încă 2-3 minute și se amestecă întruna.
Se condimentează cu sare, piper și oregano, după care se adaugă amestecul de smântână și amidon, subțiat cu apă. Se amestecă sosul bine, fără întrerupere, până ce devine omogen și consistent/legat.
Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece, se scurg și se pun într-un platou. Se toarnă sosul fierbinte peste paste, iar deasupra se pun ciupercile înăbușite la tigaie.