Ingrediente
- o jumatate piept de pui
- 2 rosii
- un ardei gras rosu
- o ceapa
- 5 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- boia dulce
- ceapa verde uscata
- o foaie de dafin
- 200 g tagliatelle
Mod de preparare
Pipetul de pui se taie cubulete mici. Rosiile se decojesc si se mixeaza cu blenderul. Ardeiul, ceapa si usturoiul se curata si apoi se mixeaza si ele marunt, ca o pasta.
Intr-o tigaie adanca, eu am folosit wok-ul, se pune putin ulei de masline, apoi se adauga puiul spalat si se inabuseste pe toate partile, pana se evapora toata apa lasata. Se adauga apoi legumele mixate si condimentele dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul si legumele sunt fierte.
Intre timp se fierb tagliatelele dupa indicatiile de pe pachet. Se pot folosi orice tip de paste.
Se adauga pastele fierbinti in sos si se mai lasa 5 minute pe foc sa se inbine aromele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu pui si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|