Tagliatelle cu sos alb si ardei copti

Postat de Poliana in Pui
23 Sep 2012 | 5002 vizualizari
Tagliatelle cu sos alb si ardei copti

Ce poti face de mancare cand nu ai mare lucru prin frigider, doar asa resturi de la una alta. Cand zic resturi nu va ganditi ca ma refer la resturile alea bune de aruncat, nuuu nicidecum...ci doar la bucatile mai mici care au ramas dupa una, doua...trei :P mese copioase. Deci, ca sa revenim de unde am pornit, va spun ca aceasta mancare am facut-o cu ce am gasit eu prin casa (frigider, camara...etc), si m-am gandit ca ar merge bine intr-o combinatie delicioasa pentru cina. Dar poate fi si pranz daca vreti voi, la mic dejun inca n-am incercat...poate aveti voi curajul :P

Ingrediente

  • 200 gr tagliatelle
  • 150 gr pastrama afumata de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 5 gr busuioc
  • sare, piper
  • 4 ardei kapia rosii

Mod de preparare

Avem nevoie de 3 tigai/oale/tavi sau ce-or mai fi, important e sa fie 3 la numar. Una in care sa fierbem pastele  - si aici ma refer la oala - una aka tigaie in care sa facem sosul si o tava pentru copt ardeii.
Incepem cu pastele, pe care le fierbem, cam 10 minute zic eu, intr-o oala cu 2 litri de apa. Cand sunt fierte le scurgem si le trecem printr-un jet de apa rece.

In timp ce se fierb pastele ne putem ocupa de ardei, ii spalam bine, il stergem cu servetele absorbante si-i lungim intr-o tava pe care o dam la cuptor pentru jumatate de ora (poate chiar mai putin daca vedeti ca se rumenesc prea tare) la 180 de grade. 

Pentru sos...o sa ziceti ca e sos bechamel, da...cam asa si este, e un fel de sos bechamel (nu cred ca am respectat proportiile cu exactitate) la care am mai adaugat eu putina ceapa, usturoi si busuioc proaspat.
Ceapa o taiem julien iar usturoiul il tocam marunt. Punem jumatate din cantitatea de unt in tigaie si adaugam ceapa si usturoiul. Lasam pe foc pana cand ceapa devine lucioasa, apoi adaugam pastrama taiata tot ceva gen julien. Lasam 2-3 minute la calit apoi adaugam restul de unt si faina si amestecam bine. Treptat adaugam si laptele, amestecand bine pentru a obtine o compozitie omogena. Spre sfarsit punem busuiocul taiat marunt, sare si piper dupa gust si mai lasam 2-3 minute pe foc. Si cu asta gata mancarica!!

Usor de tot, dar delicios in acelasi timp, iar eu cu aceasta ocazie ma declar fan ardei copt (anul trecut nici nu ma apropiam de el). Voi ce parere aveti despre el?

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos alb si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui cu rosii si mozzarella

Postat de Zamfira

Pulpe de pui cu rosii si mozzarella

Spalam carnea de pui sau curcan. Punem carnea la macerat (minim 12 ore) intr-un amestec de: 2 linguri de ulei, 4 catei de usturoi pisat si o lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Reteta de tacos cu pui si guacamole

Postat de Bucataras

Reteta de tacos cu pui si guacamole

Iata cum se prepara reteta de tacos cu pui si guacamole: Pentru guacamole, curățați avocado-ul și tăiați-l sau zdrobiți-l într-un bol. Tăiați roșia și ceapa roșie în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2012, 22:40
Arata Dumnezeieste
imi place de mooooor
la 23.09.2012, 22:48
uufff ,ce-am zis ca mananc prima portie
la 23.09.2012, 22:50
super bune pastele
la 23.09.2012, 22:53
grozav de bine arata
la 23.09.2012, 23:03
excelente!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking