Tagliatelle cu spanac si scoici

Postat de mihaelar63 in Fructe de mare
1 Feb 2013 | 6264 vizualizari
Tagliatelle cu spanac si scoici

Cum a vazut farfuria fiu-meu a exclamat indignat : ,, Mama , nu stii ca scoicile nu se fac cu sos ? ''. Dupa primele inghitituri a capitulat ,, Paradoxal , trebuie sa recunosc ca sunt bune !''.

Ingrediente

  • 500 gr tagliatele cu spanac
  • 500 gr scoici[ decorticate , congelate ]
  • 50 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei rosu
  • 5 catei usturoi
  • 5 cm praz
  • 1/2 lamaie , zeama
  • 1/2 lingurita ghimbir razuit
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Fierbeti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj .

Curatati si spalati legumele .

Intr-o tigaie adanca puneti uleiul , untul , ceapasi usturoiul tocate , ardeiul rosu taiat cuburi . Caliti usor si sarati putin .

Adaugati scoicile , si lasati sa se patrunda 3-4 minute .

Adaugati ghimbir , zeama lamaie si smantana .

La sfarsit puneti prazul taiat fasii si mai lasati un minut .

Asezonati cu sare , piper si patrunjel verde .

Serviti cu tagliatelele cu spanac .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu spanac si scoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spaghete cu creveti aromatizați

Postat de panacris

Spaghete cu creveti aromatizați

Ardeiul kapia se coace rapid la flacăra aragazului, apoi se cojește sau cel mai simplu se folosește ardei kapia copți congelați. Ceapa galbenă, prazul și cea verde se curăță, apoi se...

Citeste continuarea

Creveti Saganaki

Postat de rocsi_1612

Creveti Saganaki

La mine crevetii  chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2013, 11:21
la 01.02.2013, 11:22
Trebuie să-ţi cred băiatul, că dacă el a zis aşa, aşa este
la 01.02.2013, 11:23
imi place, dar fara scoici ca ma musca de limba
la 01.02.2013, 11:29
daca scoti scoicile ,pot sa mananc si eu
la 01.02.2013, 11:33
foarte bun pap eu scoicile

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking