Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac

Postat de mihaelar63 in Paste
3 Noi 2014 | 3424 vizualizari
Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac

Din ciclul ,, Nimic nu se pierde, totul se transforma '' . Am ramas pe stoc din ziua precedenta cu un spanac scazut foarte bun , doar ca nu mergea asa gol . M-am gandit ca ar fi grozav pe post de sos langa paste de calitate si inca ceva carnita . Preparatul final a fost grozav de gustos si aratos .Pastele lumaconi sunt niste paste tip scoica , uriase , imi plac pentru ca ,, ascund '' bine un sosul .

Ingrediente

  • 500 gr muschiulet de porc
  • 500 gr spanac
  • 500 ml lapte
  • 250 gr lumaconi [ [paste tip scoici mari ]
  • 100 ml ulei vegetal
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1 varf cutit nucsoara
  • fulgi chili
  • sare

Mod de preparare

 Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in jumatate din ulei .

Ardeii spalati si taiati cuburi se aduga la muschiulet si se lasa cateva minute pana se patrund .Se sareaza si secondimenteaza cu fulgi de chili .

Pastele se fierb in multa apa sarata clocotinda respectand instructiunile de pe punga .Scurgeti pastele .

Ceapa si usturoiul se feliaza si se calesc foarte usor in uleiul ramas . Puneti faina , amestecati si turnati usor laptele amestecand . Se aduga spanacul spalat  si se blenduieste cu mixerul vertical de mana .

Dati gustul final la spanac adugand nucsoara , parmezan si sare .Amestecati in spanac  sosul provenit de la prajirea carnii .

Serviti pastele acoperite din abundenta cu sosul de spanac si cu muschiuletul prajit deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fusilli cu sos Pesto si piept de pui

Postat de simona72

Fusilli cu sos Pesto si piept de pui

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Dupa fierbere, se strecoara pastele si se amesteca fierbinti cu 1 lingura sos...

Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Postat de caroline

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii maruntim . Punem intr-un castron...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2014, 17:35
BUN !!
la 03.11.2014, 17:36
Bun
la 03.11.2014, 17:51
like!
la 03.11.2014, 17:51
Ce apetisant!
la 03.11.2014, 18:09
Iar ai adus papa buuuun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking