Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac

Postat de mihaelar63 in Paste
3 Noi 2014 | 3437 vizualizari
Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac

Din ciclul ,, Nimic nu se pierde, totul se transforma '' . Am ramas pe stoc din ziua precedenta cu un spanac scazut foarte bun , doar ca nu mergea asa gol . M-am gandit ca ar fi grozav pe post de sos langa paste de calitate si inca ceva carnita . Preparatul final a fost grozav de gustos si aratos .Pastele lumaconi sunt niste paste tip scoica , uriase , imi plac pentru ca ,, ascund '' bine un sosul .

Ingrediente

  • 500 gr muschiulet de porc
  • 500 gr spanac
  • 500 ml lapte
  • 250 gr lumaconi [ [paste tip scoici mari ]
  • 100 ml ulei vegetal
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1 varf cutit nucsoara
  • fulgi chili
  • sare

Mod de preparare

 Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in jumatate din ulei .

Ardeii spalati si taiati cuburi se aduga la muschiulet si se lasa cateva minute pana se patrund .Se sareaza si secondimenteaza cu fulgi de chili .

Pastele se fierb in multa apa sarata clocotinda respectand instructiunile de pe punga .Scurgeti pastele .

Ceapa si usturoiul se feliaza si se calesc foarte usor in uleiul ramas . Puneti faina , amestecati si turnati usor laptele amestecand . Se aduga spanacul spalat  si se blenduieste cu mixerul vertical de mana .

Dati gustul final la spanac adugand nucsoara , parmezan si sare .Amestecati in spanac  sosul provenit de la prajirea carnii .

Serviti pastele acoperite din abundenta cu sosul de spanac si cu muschiuletul prajit deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cappelletti in crema cu nuca

Postat de caroline

Cappelletti in crema cu nuca

Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei (pentru un gust mai bun, caliti ceapa in 30 g unt). Adaugam apoi sucul de rosii  si amestecam cu o lingura de lemn. Punem...

Citeste continuarea

Ravioli cu ciuperci si afumatura

Postat de oanapl

Ravioli cu ciuperci si afumatura

Taie carnea afumată cubulețe mici și o călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai mărunt, le adaugi peste afumătură. Speli...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2014, 17:35
BUN !!
la 03.11.2014, 17:36
Bun
la 03.11.2014, 17:51
like!
la 03.11.2014, 17:51
Ce apetisant!
la 03.11.2014, 18:09
Iar ai adus papa buuuun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking