Ingrediente
- 200 grame de tagliatelle
- 100 grame de unt
- 200 grame de telemea de vaci
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare fină
Mod de preparare
Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe.
Untul se taie feliuțe și se topește în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.
Când pastele sunt fierte, se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc sub jet și se lasă 2-3 minute să se scurgă.
Se pun pastele în tigaia cu untul topit și se amestecă ușor cu o spatulă, ca să se îmbibe. După 3-4 minute, se adaugă telemeaua răzuită și se amestecă ușor, pentru omogenizarea ingredientelor și pentru ca brânza să se înmoaie și să înceapă să se topească și să adere la paste.
Se răstoarnă pastele în farfurie și se presară deasupra cubulețele de telemea. Se mănâncă imediat. Dacă telemeaua nu este suficient de sărată, se mai poate adăuga sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|