Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea

Postat de RODIMUR in Paste
7 Mar 2019 | 3275 vizualizari
Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea

Este Săptămâna Albă, de dinaintea Postului Mare, așa că încă mai putem mânca preparate cu lapte, brânză, ouă... Ce poate fi mai bun, în acest caz, decât o porție generoasă de paste, cu unt și telemea, preparată rapid și fără mult efort?

Ingrediente

  • 200 grame de tagliatelle
  • 100 grame de unt
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare fină

Mod de preparare

Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute.

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe.

Untul se taie feliuțe și se topește în tigaia în care s-au turnat, în prealabil, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Când pastele sunt fierte, se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc sub jet și se lasă 2-3 minute să se scurgă.

Se pun pastele în tigaia cu untul topit și se amestecă ușor cu o spatulă, ca să se îmbibe. După 3-4 minute, se adaugă telemeaua răzuită și se amestecă ușor, pentru omogenizarea ingredientelor și pentru ca brânza să se înmoaie și să înceapă să se topească și să adere la paste. 

Se răstoarnă pastele în farfurie și se presară deasupra cubulețele de telemea. Se mănâncă imediat. Dacă telemeaua nu este suficient de sărată, se mai poate adăuga sare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu branza si kaizer

Postat de rocsi_1612

Paste cu branza si kaizer

Intr-o oala punem mai multa apa cu putina sare si o asezam pe foc. Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 12 minute. Cand sunt gata le scurgem si le lasam sa se racoreasca...

Citeste continuarea

Paste cu broccoli si rosii cherry

Postat de gurita_ta2005

Paste cu broccoli si rosii cherry

Se pune o oala cu apa si sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se pun pastele la fiert,se desfac cu furculita,se fierb mai putin fiind proaspete. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2019, 10:37
Gustoase!
la 07.03.2019, 10:44
Rodi, vin la masa
la 07.03.2019, 10:48
Mulțumesc frumos, Auraș!
la 07.03.2019, 10:49
Bine, Daliana, dar trebuie să facem altele, pentru că astea au fost făcute și mâncate zilele trecute...
la 07.03.2019, 10:58

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking