Ingrediente
- 250 g (o caserola) paste tagliatelle proaspete sau de care aveti
- 250 g cocktail fructe de mare (midii,inele calamar,creveti )
- 200 g ciuperci eu am avut galbiori de padure spalate si scurse bine de apa
- 1-2 catei usturoi tocat
- 5-6 rosii cherry taiate in doua
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 linguri smantana vegetala pentru gatit
- 2 linguri rase patrunjel verde tocat marunt
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- parmezan ras dupa gust
Mod de preparare
Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste.
Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline
Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6 minute sau pana se evapora lichidul pe care il va lasa.
Adaugam rosiile, lasam la foc iute 2 minute, apoi fructele de mare si o lingura rasa de patrunjel tocat, amestecam si lasam inca 2-3 minute.
Adaugam smantana si amestecam lasam sa dea cateva clocote.
Adaugam pastele fierte al dente. Lasam 3 minute amestecam, potrivim de sare si piper.
Se servesc imediat presaram cu parmezan si patrunjel proaspat.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle mare e monte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|