Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc

Postat de RuxyRux in Paste
26 Mar 2011 | 6377 vizualizari
Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc

O reteta din bucataria italiana care mie imi place foarte mult, aromele se imbina intr-un mod care te cucereste pe deplin...

Ingrediente

  • O cutie de taglierini
  • 2 piepti mari de pui
  • 1 mana de busuioc
  • o lingurita de oregano
  • 5 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin italian Chianti
  • 1/4 pahar ulei masline
  • 1/2 cutie pasata Cirio
  • 1 cutie polpa Cirio
  • sare
  • piper alb dupa gust

Mod de preparare

Modul de preparare este unul destul de simplu.

Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale.

Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos.

Punem puiul si-l lasam doua trei minute la foc mediu, adaugam usturoiul zdrobit si mai lasam inca cinci minute de data aceasta la foc mic.

Punem rosiile ( polpa) Cirio si amestecam usor.

Inca cinci minute si adaugam vinul, apoi o jumatate din cantitatea de busuioc maruntit.

Potrivim de sare, piper, punem si oregano si jumatate din cutia de pasatta Cirio. Mai lasam inca cinci minute pe foc si mutam totul intr-un vas de Jena.

Punem restul de busuioc deasupra si dam la cuptor la 250 grade( sau max) o jumatate de ora.

Intre timp punem apa la foc in care vom fierbe pastele, punem si o lingura de ulei de masline, un praf de sare, iar cand apa fierbe adaugam taglierini. Ii lasam 4 minute stingem focul apoi acoperim oala si mai lasam cinci minute. Scurgem si clatim pastele.

Servim pastele pe farfurie, iar in mijloc puiul cu sos.  Decoram cu busuioc. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Postat de ela2015

Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Spălăm foarte bine cartofii cu periuţa de legume şi îi punem la fiert în coajă. Alegem cartofi mici, sănătoşi pentru a fierbe repede şi uşor. După ce au fiert îi...

Citeste continuarea

Paste la tava

Postat de comanligia

Paste la tava

Se pun pastele la fiert cu putina sare.Cand sau fiert,se calatesc cu apa rece si se lasa la scurs.Separat se bat ouale cu smantana,sarea si piper.Se taie cubulete sunca presata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2011, 16:25
RuxyRux,vin si eu la o portie.
la 26.03.2011, 16:54
si eu
la 26.03.2011, 16:55
la 26.03.2011, 17:14
foarte bine arata!
la 26.03.2011, 17:34
Silvioara hay te invit cu mare drag

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking