Ingrediente
- Ptr chiftele:
- 500 gr carne tocata
- 2 oua
- 2 felii de paine
- 4 catei de usturoi
- cimbru
- sare
- piper
- Paste:
- 250 gr tagliolini cu ou
- Sos:
- 1 lg de faina
- 3 lg de ulei
- 500 gr bulion
- 3 lingurite de zahar
- un praf de sare
- busuioc
Mod de preparare
Prima data am facut chiftelele:carnea tocata am condimentat-o, am adaugat oule intregi, feliile de paine inmuiate in apa si usturoiul pisat. Am amestecat bine pana s-a omogenizat toata compozitia. Le-am prajit in ulei incins, o parte le-am facut prin ou si o parte simple.
Sosul l-am preparat asa: punem uleiul pe foc cu o lingura de faina si lasam doar cateva secunde. Luam de pe foc, adaugam putin din sucul de rosii si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Apoi punem inapoi pe foc si adaugam putin cate putin din sucul de rosii amestecand mereu. Adaugam apoi sarea si zaharul si busuiocul tocat si lasam la fiert.
Pastele le-am fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare timp de cateva minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliolini cu chiftele si sos dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|