Tagliolini cu chiftele si sos dulce

Postat de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri
1 Feb 2015 | 2741 vizualizari
Tagliolini cu chiftele si sos dulce

Reteta de sos dulce am luat-o de la Timea,o reteta foarte buna. Un sos delicios care iti incanta papilele gustative.

Ingrediente

  • Ptr chiftele:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • 4 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Paste:
  • 250 gr tagliolini cu ou
  • Sos:
  • 1 lg de faina
  • 3 lg de ulei
  • 500 gr bulion
  • 3 lingurite de zahar
  • un praf de sare
  • busuioc

Mod de preparare

Prima data am facut chiftelele:carnea tocata am condimentat-o, am adaugat oule intregi, feliile de paine inmuiate in apa si usturoiul pisat. Am amestecat bine pana s-a omogenizat toata compozitia. Le-am prajit in ulei incins, o parte le-am facut prin ou si o parte simple.

Sosul l-am preparat asa: punem uleiul pe foc cu o lingura de faina si lasam doar cateva secunde. Luam de pe foc, adaugam putin din sucul de rosii si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Apoi punem inapoi pe foc si adaugam putin cate putin din sucul de rosii amestecand mereu. Adaugam apoi sarea si zaharul si busuiocul tocat si lasam la fiert.

Pastele le-am fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare timp de cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliolini cu chiftele si sos dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sufleu de cascaval

Postat de licurici_lra

Sufleu de cascaval

Se incalzeste laptele, iar cascavalul se da pe razatoare. Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat tare cu un praf de sare. Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

Postat de rocsi_1612

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

Ouale, le punem intr-un bol si le batem spuma cu un tel, apoi incorporam smantana si batem in continuare. Adaugam sare, piper, rozmarinul si fulgii de parmezan. Ceapa verde o curatam, o taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2015, 18:31
bune
la 01.02.2015, 18:36
la 01.02.2015, 18:37
la 01.02.2015, 18:40
Bune! Am facut si eu ceva asemanator zilele trecute
la 01.02.2015, 18:47

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking