Ingrediente
- 250 g paste
- 200 g pastrama de pui
- 1 dovlecel taiat rondele
- 2 catei usturoi
- zeama de la 1/2 lamaie
- coaja rasa de la 1/2 lamaie.
- ulei
- sare piper macinat
- optional-parmezan
Mod de preparare
Punem putin ulei la incins si calim usturoil taiat rondele.
Scoatem usturoiul si in uleiul din tigaie calim pastrama de pui, taiata cubulete.Tinem pe foc pana aceasta isi schimba culoarea.
Dovleceii ii taiem rondele subtiri,presaram sare pe ei si ii asezam pe un prosop absorbant.Tinem asa circa 10-15 min dupa care ii stergem bine si ii punem intr-o tigaie de teflon .Ii lasam 2 min pe o parte apoi ii intoarcem pe cealalta parte pentru circa 1 min.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Scurgem pastele si le amestecam cu pastrama si rondelele de dovlecel.
Incorporam zeama de lamaie,coaja de lamaie si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Amestecam usor.
Optional se poate servi cu parmezan.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliolini cu pastrama de pui si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|