Ingrediente
- 1 bucata de 2 cm ghimbir proaspat
- 1 catel usturoi
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri otet din orez
- 3 linguri ulei de susan
- 1 varza chinezeasca
- 500 grame broccoli
- 250 grame taitei
- 200 grame sparanghel
- 4 oua mari
- ulei de masline
- sos picant (eu am folosit Sriracha)
Mod de preparare
Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu sosul de soia, otetul, ulei de susan si piper.
Se taie varza fasii si se fierbe impreuna cu broccoli, desfacut in bucati, si taiteii, in apa sarata.
Se fierb 3 minute, apoi se adauga sparanghelul si se mai lasa 1 minut. Se scurg de apa si se amesteca cu dressingul obtinut anterior.
Se prajesc ouale intr-o tigaie, la foc mediu.
Se impart taiteii si legumele in 4 portii, se aseaza cate un ou prajit deasupra si se servesc cu sos picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei chinezesti picanti cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|