Bors de urzici
Postat de deyutzky
Curatam ceapa si morcovul, le spalam bine, le taiem marunt. Umplem cu apa o oala(cam 3 sfeturi) in care punem la fiert ceapa, morcovul si zarzavatul. Urzicile le curatam bine, le spalam in...
Citeste continuareaDacă doriți o mâncare rapidă, de post și cu puține ingrediente, atunci nimic mai simplu decât niște tăiței cu cartofi. Asta îmi aduce aminte de copilărie când bunica și mama mea, făceau foarte des acest fel de mâncare, mai ales în zilele de post. Eu le spuneam „tăiței înecăcioși”!
Ingrediente
Mod de preparareCurățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla. Spălăm bine cartofii, îi curățăm de coajă și-i tăiem cubulețe, nu prea mari. Punem cartofii la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare. Când sunt fierți (verificăm înțepând cu o furculiță!), îi zdrobim ca și pentru puré și condimentăm cu sare și piper, după gust. Adăugăm peste cartofi și ceapa împreună cu uleiul în care s-a prăjit și amestecăm bine. Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt fierți tăițeii, îi clătim cu apă rece și îi lăsăm puțin la scurs. Punem tăițeii fierți peste cartofi și amestecăm cu grijă, ca să nu-i zdrobim. La nevoie mai adăugăm sare și piper, după gust. Poftă bună! Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu cartofi, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|
Postat de deyutzky
Curatam ceapa si morcovul, le spalam bine, le taiem marunt. Umplem cu apa o oala(cam 3 sfeturi) in care punem la fiert ceapa, morcovul si zarzavatul. Urzicile le curatam bine, le spalam in...
Citeste continuareaPostat de cristinutanicolita
Punem 2,5 l de apa la fiert . Legumele le curatam,spalam si le taiem bucati mari. Le adaugam in apa clocotita. Dupa 15 min adaugam si rosile. Cand legumele sunt fierte le luam de pe foc...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|