Ingrediente
- 5-6 cartofi, mai mari
- 1 ceapă, mai mare
- sare, după gust
- piper, după gust
- 3-4 linguri de ulei
- 1 pungă cu tăiței lați, fără ouă (cca 200 g)
Mod de preparare
Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla.
Spălăm bine cartofii, îi curățăm de coajă și-i tăiem cubulețe, nu prea mari. Punem cartofii la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare. Când sunt fierți (verificăm înțepând cu o furculiță!), îi zdrobim ca și pentru puré și condimentăm cu sare și piper, după gust. Adăugăm peste cartofi și ceapa împreună cu uleiul în care s-a prăjit și amestecăm bine.
Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt fierți tăițeii, îi clătim cu apă rece și îi lăsăm puțin la scurs. Punem tăițeii fierți peste cartofi și amestecăm cu grijă, ca să nu-i zdrobim. La nevoie mai adăugăm sare și piper, după gust.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu cartofi, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|