Taitei cu fasii de friptura de vita in sos barbecue

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
9 Ian 2016 | 2195 vizualizari
Taitei cu fasii de friptura de vita in sos barbecue

Ingrediente

  • o bucata de 5 cm de ghimbir proaspat
  • 4 catei usturoi
  • 1-2 chili
  • ulei de masline
  • 2 bucati anason stelat
  • 15 grame coriandru proaspat (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 2 cuburi concentrat bio de vita
  • 320 grame taitei cu ou
  • 300 grame friptura de vita gatita (se pot folosi resture de carne la gratar sau friptura la cuptor)
  • 2 linguri sos Barbecue
  • 100 grame broccoli congelat
  • 50 grame mazare congelata
  • sos soia
  • 1 fire de ceapa verde
  • 1 lime

Mod de preparare

Se zdrobesc ghimbirul, ustroiul, necuratat de coaja si 1 chili cu un obiect greu, de exemplu o tigaie. Se soteaza in putin ulei de masine la foc mic, timp de 15 minute, pana devin aurii. Se ia tigaia de pe foc, se scoate ghimbirul si chiliul si se toaca, iar usturoiului i se indeaparteaza coaja. 

Se adauga inapoi in tigaie impreuna cu anasonul si tulpinile de coriandru tocate marunt. Se aseaza tigaia inapoi de foc, se adauga cuburile de concentrat sfaramate si 2 litri de apa fierbinte.

Se aduce la punctul de fierbere si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute. Cu 5 minute inaite de expirarea timpului de fierbere se adauga si taiteii.

Se feliaza carnea de vita in fasii groase. Se ung fasiile cu jumatate din cantitatea de sos Barbecue si se frig pe un gratar fierbinte pana devin crocante, hidratandu-le din cand in cand cu restul de sos. 

Se adauga broccoliul si mazarea in ultimele 2 minute de fierbere a supei si se adauga sos de soia daca mai este nevoie de sare.

Se imparte supa, impreuna cu taiteii si carea intre 4 boluri si se orneaza cu rondele de ceapa verde, chili, frunzele de coriandru si bucati de lime. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu fasii de friptura de vita in sos barbecue" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Postat de camelia75

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Mod de preparare vita cu sos 1.Spalati bine carnea,apoi o taiati cubulete. 2.In vasul Zepter,puneti uleiul de masline,apoi carnea si acoperiti cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.Cand acul...

Citeste continuarea

Cel mai bun hamburger de casa - The best home made hamburger

Postat de Oana

Cel mai bun hamburger de casa - The best home made hamburger

Carnea de vitel se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, cu patrunjel, ou, sare si piper. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de hamburger. Se incinge tigaia grill si se frig cate 3 minute pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2016, 15:48
Delicios
la 09.01.2016, 16:33
Bun bun!
la 09.01.2016, 16:37
vin la masa
la 09.01.2016, 16:38
la 09.01.2016, 16:52

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking