O nouă variantă, îmbunătățită ;) Culmea, după cercetările efectuate în arhiva Panacris, luna mai, este luna în care prepar cel mai des acest fel de mâncare ;) Probabil că varza nouă e vinovată :D ;) spor și poftă bună!
Ingrediente
cca. 400 g paste cu ou
1 varză nouă
sare iodată
piper proaspăt măcinat
ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!
Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros, se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.
Se amestecă ușor, se asezonează de sare și piper.
Între timp, se fierb pastele (prefer tagliatelle sau tăiței pătrați, preparați acasă!) în apa cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
După ce au fiert, se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.
Se amestecă pastele cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.
Se servește caldă sau chiar rece.
Spor și poftă bună!
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Punem la incins 4-5 linguri ulei de masline, taiem ceapa marunt si o punem la calit. Varza spalata si curata o taiem cit putem de subtire fidelute, o pudram cu sare si o "frecam" usor sa...
Se toaca varza marunt si se freaca cu sare,apoi se pune la calit in ulei.Cand este gata se aduga piperul dupa gust.
Intre timp se fac taiteii,se pune faina intr-un castron,se face o adancitura...
la 01.06.2017, 18:14 Soțului meu, care este ardelean, îi place această rețetă din Ardeal. Noi facem adeseori și tăiței cu cartofi (tot rețetă ardelenească, pe care am postat-o aici, când am început ca bucătăraș).
la 01.06.2017, 18:35 Servesc si eu!
la 01.06.2017, 19:57 bun bun
la 01.06.2017, 21:45 Un picut de afumatura puteai sa pui si tu la bietii zmeisori . Asa de gust )