Ingrediente
- un ou
- 100 g faina
- 1/2 lingurita ulei
- un praf de sare
Mod de preparare
Punem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita.
Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare .
Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea de faina. Lasam aluatul 15-20 de minute la odihnit acoperit cu un prosop de bucatarie, dupa care il intindem cu sucitorul pe plansa de lucru infainata.
Intindem o foaie cat mai subtire(transparenta) ,apoi o lasam la uscat (intarit) pe un prosop de bucatarie cca 20 minute. Rulam foaia,o taiem in doua si taiem cu cutitul fasii subtiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|