Taitei de casa picanti

Postat de adnia in Paste
3 Ian 2013 | 3682 vizualizari
Taitei de casa picanti

Zilele trecute am avut o cerere speciala pt acesti taietei si m-am apucat de ei gandindu-ma ca e o idee buna, oare de ce nu m-oi fi gandit si eu la asta? E o combinatie inedita, se poate folosi in multe mancaruri, inclusiv supa si nu mai e nevoie sa adaugi prea multe alte condimente. Si....marea surpriza a venit din partea ajutorului meu din bucatarie, soricelul meu care a fost extrem de incantat de idee si mi-a declarat ca vrea sa-i impartim neaparat cu el!

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 ou
  • -100 ml apa
  • -sare
  • -1 lingurita cu varf praf de chili
  • -1 lingurita boia dulce
  • -praf de patrunjel uscat
  • -praf de cimbru uscat
  • -faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat tare.

Mod de preparare

Din toate ingredientele se formeaza un aluat tare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 min (ca sa se aseze glutenul). Aluatul se taie cu cutitul in 4 bucati, care se aplatizeaza usor si se trec pe rand prin rolele de intins (de la cea mai groasa setare catre cea mai subtire, pana cand ajungem la grosimea dorita). Astfel obtinem 4 fasii plate, pe care apoi le trecem prin rolele de taiat taietei....si gata!

Acestia se pot pune imediat la fiert (cum fac eu), fie se pot lasa la uscat, pt. o utilizare ulterioara.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa picanti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza picanta cu carnati si taitei

Postat de mihaelar63

Varza  picanta cu carnati si  taitei

Pastele se fierb in apa cu sare a la dente [ sa ramana mai ferme ] .Scurgeti pastele si pastrati 100-150 ml din apa in care au fiert . Portionati carnatul chorizo si-l  caliti impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2013, 22:07
nu ar fi mai usor sa ne dai adresa blogului ?
la 03.01.2013, 22:09
am voie s-o postez aici?
la 03.01.2013, 22:10
la 03.01.2013, 22:16
adnia dar iti poti inscrie blogul...vezi pe pagina principala in dreapta mai pe la mijloc.iti poti inscrie blogul in catalogul blogurilor...
la 03.01.2013, 22:19
pai eu credeam ca l-am inscris deja...sau cel putin eu pot vedea ca apare...voi nu?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking