Tajina de dorada

Postat de ctlina in Peste
29 Iul 2018 | 2969 vizualizari
Tajina de dorada

Regatul Maroc (Al Mamlakatu'l-Maghribiya - Regatul de vest) sărbătoreşte Ziua naţională la 30 iulie ( aniversarea accederii la tron a regelui Mohammed VI  in 1999).   Cu aceasta ocazie va propun o mancare traditionala, o tajina de peste. https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/astazi-este-zi-de-sarbatoare-in-maroc.html

Ingrediente

  • 1 dorada curatata de 450 g
  • 2 linguri de sos chermoula cu patrunjel
  • 2 rosii
  • 1 ardel rosu
  • 3 cepe mici salota
  • 2 cartofi
  • maslina marinate picante
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele.

Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta aici).

Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine.

Lasati sa marineze timp de 30 de minute.

Puneti pe fundul vasului rondele de rosii, de ceapa si ardei rosu.

Puneti pestele marinat deasupra.

Taiati cartofii in rondele fine si amestecati-le cu o lingura de sos chermoula.

Plasati rondele de cartofi, de rosii si de ceapa de fiecare parte a pestelui.

Decorati pestele cu felii de lamaie.

Presarati maslinele si 2-3 linguri de apa.

Acoperiti si puneti vasul de tajina in cuptorul rece.

Demarati coacerea la 180 °C, timp de 30 de minute.

Serviti cald cu paine lipie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de dorada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de macrou

Postat de MotanLaOale

Saramura de macrou

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati. Pestele se curata, se spala si se sterge de apa. Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul...

Citeste continuarea

Dourada cu legume la cuptor

Postat de cristeena20

Dourada cu legume la cuptor

Prima data pregatim pestele: se curata de solzi si de intestine si se cresteaza . Il presaram cu sare , piper alb , punem in fiecare 1 foaie de dafin si felii de lamaie. Il stropim cu putin ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2018, 23:27
Pentru amatorii de peste, e ceva deosebit si merita incercat...Eu mananc mai rar peste, prajit traditional, cu mujdei si mamaliguta alaturi...
la 30.07.2018, 02:31
la 30.07.2018, 08:22
Interesanta!
la 30.07.2018, 08:53
Cred ca-i super buna!
la 30.07.2018, 10:07
Grozav de bună!!!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking