Ingrediente
- 1 dorada curatata de 450 g
- 2 linguri de sos chermoula cu patrunjel
- 2 rosii
- 1 ardel rosu
- 3 cepe mici salota
- 2 cartofi
- maslina marinate picante
- 1 lamaie
Mod de preparare
Curatati si spalati legumele.
Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta aici).
Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine.
Lasati sa marineze timp de 30 de minute.
Puneti pe fundul vasului rondele de rosii, de ceapa si ardei rosu.
Puneti pestele marinat deasupra.
Taiati cartofii in rondele fine si amestecati-le cu o lingura de sos chermoula.
Plasati rondele de cartofi, de rosii si de ceapa de fiecare parte a pestelui.
Decorati pestele cu felii de lamaie.
Presarati maslinele si 2-3 linguri de apa.
Acoperiti si puneti vasul de tajina in cuptorul rece.
Demarati coacerea la 180 °C, timp de 30 de minute.
Serviti cald cu paine lipie !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de dorada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|