Tajina de pui tunisiana

Postat de carla27carla in Pui
11 Mai 2016 | 3237 vizualizari
Tajina de pui tunisiana

Inca o reteta din categoria mancaruri tunisiene.In Tunisia se mananca foarte picant ,dar eu am ales varianta mai putin picanta.Tajina tunisiana este ca un fel de omleta de-a noastra.

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui
  • 4 oua
  • 2 cepe albe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura frunze de patrunjel sau coriandru
  • sare,piper
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita curcuma
  • 1 vf cutit sofran macinat
  • 1 vf cutit boia iute

Mod de preparare

Se spala carnea de pui si se taie cubulete.Intr-o tigaie adanca,eu am folosit wok de ceramica ,se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga si se pune carnea de pui care se lasa sa se rumeneasca.Ceapa si usturoiul se curata,se spala si se taie marunt.Se adauga peste pui si se amesteca.Se adauga frunzele de patrunjel sau coriandru tocate marunt ,se amesteca si se lasa sa se prajeasca.Se pune curcuma,sare,piper,scortisoara,ghimbir  si boia iute si se amesteca.Se  da pe razatoarea cu ochiuri mici lamaia si se pune coaja peste carne.Se stoarce si se pune si sucul de la jumatate de lamaie.Se fierbe 200 ml apa in care se pune sofranul si se amesteca ,apoi se toarna peste pui.Se amesteca si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit.Cand carnea este fiarta si sosul a mai scazut,se bat ouale ca pentru omleta cu sare si piper si se toarna peste carne ,se acopera cu un capac si se lasa la foc mic sa se faca.Cand este gata se mananca calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de pui tunisiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza

Postat de ctlina

Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza

Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati puiul taiat bucatele. Sarati, piperati si adaugati pudra de curcuma si 1/3 de cana...

Citeste continuarea

Deliciu cu pui, masline si branza

Postat de oanapl

Deliciu cu pui, masline si branza

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe. Adaugi sare și piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2016, 12:09
la 11.05.2016, 12:20
la 11.05.2016, 12:26
Doamne ce dor imi e de Tunisia! Anul asta se fac 10 ani de la cea mai frumoasa vacanta petrecuta acolo! Intr-adevar ei mananca foarte picant, eu am gustat doar foarte putin harissa si am simtit ca imi ia gura foc.
la 11.05.2016, 15:21
Nu prea-i de mine chestia asta..
la 11.05.2016, 17:01
Trebuie sa fie foarte buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking