Tajina tunisiana cu conopida si carne

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
21 Oct 2018 | 2668 vizualizari
Tajina tunisiana cu conopida si carne

Ce-mi place aceasta mancare tunisiana. Usor de facut si puteti diversifica variantele la infinit. Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana. Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta. Dupa varianta cu ton si cea cu pui va propun astazi o varianta cu conopida si carne de vita tocata. Ne-a placut foarte mult, conopida gatita astfel este foarte buna su gustoasa. https://www.blogulluicatalina.com/2018/03/tajina-tunisiana-cu-conopida-si-carne.html

Ingrediente

  • 500 g de conopida fiarta
  • 300 g de carne de vita tocata
  • 1 ardel rosu lung
  • 1 ceapa
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 100 ml de apa
  • ½ lingurita pudra de coriandru (sau boabe)
  • ½ lingurita pudra de cumin
  • 1 lingurita pudra de curcuma
  • boia de ardei
  • 6 oua
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 100 g de cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet.

Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.

O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 minute (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).

Scurgeti conopida.

Curatati si spalati legumele.

Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul incalzit, cu pudra de curcuma si cu pudra de chimen.

Adaugati carnea tocata si ardeiul rosu taiat lamele. Rumeniti impreuna amestecand.

Puneti sare si piper proaspat macinat.

Adaugati concentratul de rosii diluat in apa fiarta, verdeata tocata si lasati sa scada apa la foc potrivit timp de cateva minute. Lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati conopida fiarta cu carnea.

Intr-un bol amestecati ouale intregi cu cascavalul ras. Puneti sare, piper si boia de ardei.

Incorporati conopida cu carnea, amestecati si puneti intr-un vas de gratin uns.

Dati la cuptor timp de 45 de minute.

Lasati sa se raceasca un pic inainte de a o rasturna pe o farfurie de serviciu.

Se poate degusta cald, rece, caldut si acompania de o salata verde sau de muraturi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina tunisiana cu conopida si carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de comanligia

Ardei umpluti

Am spalat si curatat ardeii de capacel si seminte. Am preparat umplutura astfel:am curatat ceapa si morcovul,ceapa am taiat-o marunt iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare si le-am calit...

Citeste continuarea

Tarta cu spetsofai

Postat de doralinda72

Tarta cu spetsofai

Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin. Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2018, 14:12
la 21.10.2018, 14:33
Bună! Cred că mi-ar plăcea s-o încerc, într-o zi...
la 21.10.2018, 14:40
la 21.10.2018, 17:46
Buna!
la 21.10.2018, 17:51
Cred ca e tare buna!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking