Taktouka - salata marocana
Postat de RODIMUR in Salate 12 Ian 2018 | 4916 vizualizari
Este o salată marocană, pe care am găsit-o pe un site culinar francez și care m-a interesat imediat, pentru că e preparată pe bază de ardei copți, din care am destui în congelator. Este o foarte bună salată de post, ușor și rapid de făcut, condimentată plăcut, după gustul meu.
Am găsit pe net multe rețete pentru prepararea acestei salate, fiecare modificând ingredientele, sau cantitățile. Important este că ingredientele principale sunt aceleași în toate rețetele consultate, așa că din toate, am ales și eu ce mi-a plăcut mai mult, păstrând, evident, elementele esențiale.
Spre exemplu, unele insistă asupra faptului că ardeii trebuie să fie roșii, altele recomandă ardei verzi, iar altele acceptă ardei din fiecare culoare. Eu mi-am decongelat niște ardei kapia, gândind că sunt mai dulci, dar între timp am găsit o rețetă care recomandă, opțional și o linguriță de zahăr. Majoritatea recomandă ulei de măsline, dar am găsit și o rețetă care admite, pe lângă 45 ml de ulei de măsline și 30 ml ulei vegetal, dar și zeamă de la o jumătate de lămâie...
Când există așa o multitudine de rețete, este normal să alegi și să moderezi, ceea ce am și făcut. Dar altă dată, pentru aspect, voi folosi ardei copți verzi, care să se vadă foarte bine în farfurie, alături de roșii.
Inapoi la reteta
|