Taktouka - salata marocana

Postat de RODIMUR in Salate
12 Ian 2018 | 4943 vizualizari

Este o salată marocană, pe care am găsit-o pe un site culinar francez și care m-a interesat imediat, pentru că e preparată pe bază de ardei copți, din care am destui în congelator. Este o foarte bună salată de post, ușor și rapid de făcut, condimentată plăcut, după gustul meu. Am găsit pe net multe rețete pentru prepararea acestei salate, fiecare modificând ingredientele, sau cantitățile. Important este că ingredientele principale sunt aceleași în toate rețetele consultate, așa că din toate, am ales și eu ce mi-a plăcut mai mult, păstrând, evident, elementele esențiale. Spre exemplu, unele insistă asupra faptului că ardeii trebuie să fie roșii, altele recomandă ardei verzi, iar altele acceptă ardei din fiecare culoare. Eu mi-am decongelat niște ardei kapia, gândind că sunt mai dulci, dar între timp am găsit o rețetă care recomandă, opțional și o linguriță de zahăr. Majoritatea recomandă ulei de măsline, dar am găsit și o rețetă care admite, pe lângă 45 ml de ulei de măsline și 30 ml ulei vegetal, dar și zeamă de la o jumătate de lămâie... Când există așa o multitudine de rețete, este normal să alegi și să moderezi, ceea ce am și făcut. Dar altă dată, pentru aspect, voi folosi ardei copți verzi, care să se vadă foarte bine în farfurie, alături de roșii.

Inapoi la reteta

Comentarii (44)

la 12.01.2018, 21:09
Mulțumesc frumos, Adi!
la 12.01.2018, 21:09
deja ma gandesc sa o fac cat mai repede, ca arata apetisanta si mie imi plac ardeii kapia copti
la 12.01.2018, 21:14
Foarte buna!
la 12.01.2018, 21:47
Foarte interesantă și provovatoare datorită combinației de condimente!
la 12.01.2018, 21:51
la 12.01.2018, 22:03
Mulțumesc frumos, Cristinuța!
la 12.01.2018, 22:06
Mihaela Ursan, mă bucur că vei încerca și tu rețeta! Eu am pus mulți ardei copți (și kapia) la congelator și rețeta asta a fost o soluție ca să-i prepar și altfel... Gustul condimentelor, pe care noi le folosim mai rar mi-a plăcut în mod deosebit...
la 12.01.2018, 22:07
Așa este, Miki! Condimentele din rețetă fac toți banii, cum se zice. Chiar merge mai condimentat, cui îi place, pentru o savoare aparte...
la 12.01.2018, 22:07
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 12.01.2018, 22:46
la 12.01.2018, 23:02
Mulțumesc frumos, Ina!
la 13.01.2018, 00:19
Ma gandesc ca merge bine cu u tajine de pui
la 13.01.2018, 00:40
Probabil, Mihaela... Eu n-am mâncat (și n-am preparat) tajine de pui, dar cum și acesta se mănâncă cu cus-cus, s-ar putea să ai dreptate...Oricum, nu de dragul bucătăriei marocane am preparat această salată, ci pentru că am ardei copți în congelator și voiam să-i prepar altfel decât de obicei...
la 13.01.2018, 08:21
Buna!
la 13.01.2018, 09:22
Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking