Ingrediente
- Aluat de foietaj cca. 300 g
Pentru umplutură:
Ceafă prăjită 2 bucăți,
Cartofi prăjiți cca. 250 g,
Bacon bucățele 125 g,
Ceapă chives sau funze de ceapă verde,
Ardei kapia 1 bucată,
Ouă 3 bucăți,
Brânză de vaci cca. 100 g,
Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
Cașcaval Delaco 100 g.
Mod de preparare
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider.
Apoi se tapetază o formă de tartă cu foaie de pergament, se pune foietajul dezghețat. Friptura, cartofii prăjiți, ardeiul kapia, ceapa verde se taie bucățele, apoi se așează artistic pe foaia de foietaj. Ouăle se amestecă energic cu brânza de vaci, cașcaval, asezonate cu nucșoară și piper.
Se toarnă peste umplutură apoi tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade.
Se servește caldă, dar cel mai bine rece;) Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
|