Ingrediente
Aluatul
- 300 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 50 g untură
- 50 g smântână
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
Umplutura
- 200 g brânză sărată de vacă
- 6 ouă
- 100 g salam
- sare, piper după gust
Mod de preparare
Într-un bol cernem făina împreună cu praful de copt, facem o adâncitură, punem gălbenuşurile, smântâna, untura topită şi răcită puţin înainte şi praful de sare.
Amestecăm bine îngredientele, apoi răsturnăm aluatul pe masă şi frământăm până obţinem o cocă omogenă, potrivit de tare.
Întindem aluatul rotund şi îl potrivim într-o formă de tartă, înpungem aluatul din loc în loc cu o furculiţă, ca să se coacă uniform.
Peste aluat aranjăm brânza, deasupra punem felii de salam, apoi spargem ouăle, asezonăm cu sare şi piper după gust, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit, la o tempertatură de 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|