Tartă bakewell cu cremă frangipane

Postat de sisterskitchen in Prajituri
24 Feb 2013 | 3947 vizualizari
Tartă bakewell cu cremă frangipane

Avem multe cărţi de bucate, printre care şi una cu tot felul de reţete de plăcinte şi tarte una mai bună ca cealaltă. Pe tarta bakewell pusesem ochii de ceva timp şi tema acestei luni s-a potrivit cum nu se poate mai bine.Tarta asta vine din Derbyshire, din oraşelul Bakewell şi se pare ca s-a născut dintr-o eroare…tare,nu? Nouă ne-a placut foarte mult, a ieşit delicioasă, aşa cum ne-am şi imaginat că va fi.

Ingrediente

Ingrediente aluat tartă:

  • 250g făină
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 125g zahăr
  • 1 praf de sare

Ingrediente frangipane:

  • 1/2 cană de migdale decojite
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară

Ingrediente reductie de fructe de pădure:

  • 500 g fructe de padure congelate (noi am folosit un amestec de la LIDL)
  • 2 linguri de zahăr,
  • 100 ml vin de Marsala

Mod de preparare

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă 2 linguri de zahăr şi 100 ml vin de Mârsala. Se lăsă pe foc, amestecând din când în când, până scade zeama şi se încheagă puţin. Se lasă să se răcească.

2. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn.Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
3. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna.Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze.Formăm o minge de aluat,învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.
4. Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
5. Într-un bol punem untul topit, migdalele măcinate la blender, zahărul, scorţişoară şi oul. Amestecăm bine.
6. Se scoate tava cu aluatul, se toarnă reducţia de fructe, apoi crema frangipane. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace circa 35-40 de minute la 180 de grade.
În ultimele 10 minute de coacere, se pun fulgii de migdale deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă bakewell cu cremă frangipane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec pufos

Postat de gicuta69

Desert chec pufos

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si bezea

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si bezea

Pentru aluat: Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2013, 16:06
buna rau!
la 24.02.2013, 16:39
Super rețeta!
la 24.02.2013, 16:44
delcioasa tarta
la 24.02.2013, 17:10
la 24.02.2013, 17:40

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking