Ingrediente
Ingrediente aluat tartă:
- 250g făină
- 125g unt
- 1 ou
- 125g zahăr
- 1 praf de sare
Ingrediente frangipane:
- 1/2 cană de migdale decojite
- 60 g unt
- 1 ou
- 5 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de scorţişoară
Ingrediente reductie de fructe de pădure:
- 500 g fructe de padure congelate (noi am folosit un amestec de la LIDL)
- 2 linguri de zahăr,
- 100 ml vin de Marsala
Mod de preparare
1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă 2 linguri de zahăr şi 100 ml vin de Mârsala. Se lăsă pe foc, amestecând din când în când, până scade zeama şi se încheagă puţin. Se lasă să se răcească.
2. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn.Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
3. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna.Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze.Formăm o minge de aluat,învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.
4. Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
5. Într-un bol punem untul topit, migdalele măcinate la blender, zahărul, scorţişoară şi oul. Amestecăm bine.
6. Se scoate tava cu aluatul, se toarnă reducţia de fructe, apoi crema frangipane. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace circa 35-40 de minute la 180 de grade.
În ultimele 10 minute de coacere, se pun fulgii de migdale deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă bakewell cu cremă frangipane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|