Ingrediente
- 1,5 kg visine fara samburi
- Aluat:
- 250 g unt,
- 200 g zahar pudra,
- 4 galbenusuri,
- 500 g faina,
- 4 linguri lapte,
- esenta de vanilie.
- Crema frangipane:
- 75 g unt,
- 75 g zahar,
- 75 g pudra de migdale,
- 1 ou.
Mod de preparare
Migdalele se coc usor in cuptor, apoi se rasnesc sub forma de pudra. Se amesteca bine untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga apoi oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute. Se unge o tava de tarta, cu ulei si se tapeteaza cu faina. (Diametru tava- 30 cm). Se intinde aluatul in tava, se toarna crema si se niveleaza. Deasupra se repartizeaza visinele. Se coace in cuptorul deja incalzit, timp de 25-30 minute.
Tarta cu visine si crema frangipane, este foarte buna servita rece, alaturi de o cupa cu inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si crema frangipane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|