Ingrediente
Pentru crusta:
- 1 ou
- 150gr zahar
- 150 gr unt
- 350gr faina
Pentru crema:
- 1 plic budinca de ciocolata
- 500ml lapte
- 200ml frisca lichida(optional)
- aprox. 500gr visine(eu am avut congelate)
Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 150gr zahar pudra
Mod de preparare
Mixati zaharul cu untul rece taiat cubulete pana devine cremos.Adaugati oul,mixati,apoi adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza(la nevoie mai adaugati in aluat 2-3 linguri de apa rece).Formati o bila pe care o puneti in folie alimentara sau in punga si pastrati-o la frigider 30min.
Crema:preparati budinca conform instructiunilor de pe plic.Raciti-o apoi.(eu am pus o in congelator)Cand e rece amestecati o cu visinele(daca folositi visine congelate,dezghetati-le la temperatura camerei si lasati-le intr-o sita sa se scurga de apa).Luati 1-2 linguri de budinca pentru a o amesteca ulterior cu frisca.
Intindeti aluatul sub forma unei monezi pe blatul tapetat cu faina.Presarati foarte fin si desupra faina pentru a nu se lipi pe sucitor.Rulati usor aluatul pe sucitor si asezati-l in forma de tarta,ridicandu-l si pe margini.
Turnati crema in interiorul tartei si coaceti la 150 de grade cca 40 min(cand e rumenit frumos pe margini e gata).
Pe tarta rece se unge frisca batuta bine si amestecata cu budinca pastrata de la crema.
Bezeaua(de preferat sa o faceti inainte de a coace tarta,chiar inainte cu o zi pentru a scuti timp):
Bateti foarte bine albusurile pana sunt tari,adaugati treptat zaharul pudra si mixati bine pana obtineti o spuma lucioasa.Turnati usor in tava si aranjati o pe toata suprafata.Coaceti la foc mic(80-90 de grade) cca 2 ore.
Peste tarta unsa cu frisca asezati cu grija bezeaua rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|