Tarta cu visine si bezea

Postat de Julie in Prajituri
18 Iun 2010 | 6700 vizualizari
Tarta cu visine si bezea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cu praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri cu mac
  • esenta de vanilie
  • faina 12-15 linguri
  • 6 linguri pesmet
  • Pentru umplutura:
  • 500 g visine
  • o jumatate cana zahar
  • o jumatate cana apa
  • 4 linguri gris
  • Pentru decor:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • sirop de visine

Mod de preparare

Pentru blat:

Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,praful de copt stins in zeama de lamaie
si faina. Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale ,nu foarte vartos pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita. Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute sa se coaca doar pe jumatate.

Pentru umplutura:

Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop gros , in care vom adauga visinele -fara samburi. Oprim focul si lasam visinele sa se raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit le scoatem, le scurgem bine si le amestecam cu grisul.

Pentru decor:

Batem bine albusurile cu zaharul  si esenta pana obtinem bezeaua. Scoatem forma din cuptor, presaram 3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul de visine, presaram din nou 3 linguri cu pesmet  iar  deasupra repartizam bezeaua .

Bagam din nou tarta la cuptor,pentru inca 20-25 minute  la foc mic, avand grija sa nu ardem bezeaua!

Siropul in care am tinut visinile il punem din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine.

Dupa ce scoatem tarta din cuptor,o lasam sa se raceasca si o stropim cu siropul de visine.

Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Postat de diaconta

Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Pentru foaia de tarta am amestecat untura si untul cu faina,apoi restul ingredientelor. Am facut o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider o ora. Am pregatit apoi...

Citeste continuarea

Tarta de visine cu crema si bezea

Postat de ReteteDePoveste

Tarta de visine cu crema si bezea

La tarte, intotdeauna se incepe cu prepararea aluatului, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin jumatate de ora. Drept urmare, untul taiat cubulete cat mai mici se mixeaza cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2010, 13:04
splendid!!!!!!!!!!!!! mai ales ca-i inimioara
la 18.06.2010, 13:06
Wooow...ce faina e!
la 18.06.2010, 13:30
hiii, ce buuun.
la 18.06.2010, 13:31
delicioasa prajitura cu visine si bezea...fac si eu si se mananc a cat ai clipi
la 18.06.2010, 13:36
imi plac visinile!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking