Tarta de visine cu crema si bezea

Postat de ReteteDePoveste in Prajituri
31 Aug 2013 | 2638 vizualizari
Tarta de visine cu crema si bezea

Este o combinatie foarte interesanta, racoritoate, acrisoara si in acelasi timp un dulce nemaipomenit. Este un desert minunat cu care va veti impresiona si cei mai pretentiosi musafiri! Nu va speriati de lista de ingrediente de mai jos, se face foarte usor si nu este nimic complicat!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de tarta:
  • - 250 grame unt (eu am folosit unt cu 65%grasime)
  • - 200 grame zahar pudra
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri lapte
  • - 500 gr faina
  • - esenta de vanilie
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 75 grame unt
  • - 75 grame zahar
  • - 75 grame faina
  • - 1 ou
  • - esenta de vanilie
  • Bezeaua:
  • - 4 albusuri
  • - 3-4 linguri de zahar pudra
  • Umplutura
  • - 1 kg de visine (fara samburi)
  • - 3-4 linguri de zahar tos

Mod de preparare

La tarte, intotdeauna se incepe cu prepararea aluatului, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin jumatate de ora.

Drept urmare, untul taiat cubulete cat mai mici se mixeaza cu zaharul pudra, dupa care de adauga ouale, unul cate unul si se va obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina si apoi se adauga laptele si esenta. Se omogenizeaza aluatul, si se strange usor cu mainile pana se formeaza o bila, pe care o acoperim cu o folie de plastic si o dam la rece pentru minim 30 de minute.

Crema:

Untul, se mixeaza bine cu zaharul pudra si faina, dupa care se incorporeaza oul batut si esenta. Crema trebuie sa stea la frigider pt cateva ore, dar eu o pun in frigider pentru 30 de minute.

Visinele se spala bine, apoi se scurg si se scot samburii.

Intr-o oala teflonata (nu foarte mare) se caramelizeaza zaharul (eu am pus zahar brun, ca mi se pare mai gustos), dupa care se adauga visinele, cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Nu va speriati cand va incepe sa sfararie si sa se intareasca zaharul. Acesta este un rezultat al diferentelor mari de temperatura dintre zaharul fierbinte si visinile reci.

Se dau in 2-3 clocote, dupa care se scot si se scurg. Sa nu aruncati zeama lasata de visine, deoarece puteti obtine un sos delicios daca o fierbeti pana incepe sa se ingroase.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, si intre timp se trece la asamblarea tartei.

Tava se unge cu putin ulei si de tapeteaza cu faina. Nu am mentionat ca tava mea are un diametru de aprox30 cm.

Aluatul se intinde pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti si un pic pe margini. Se intinde crema pe toata suprafata tartei, se aseaza usor visinele scurse bine, si se da la cupptor pentru 15-20 de minute.

Cand tarta a inceput sa prinda putina culoare pe margini, se scoate tava, si se intinde bezeaza (albusurile mixate cu zaharul pudra si un praf de sare) si se mai da la foc pentru inca 10-15 minute. Cand bezeaza s-a rumenit pe deasupra, se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.

Cand se serveste se pudreaza cu zahar, si se poate orna su sosul obtinut din zeama visinelor.

Atentie la bezea, daca este prea cald in casa, posibil sa se lase albusurile, si sa nu mai fie asa pufoase. Nu va faceti griji, ca va iesi la fel de gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de visine cu crema si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tartă cu lamâie şi bezea

Postat de diaconta

Tartă cu lamâie şi bezea

Pentru foaia de tarta ,am amestecat ingredientele uscate,am pus untul rece taiat cubulete si l-am amestecat repede cu vârfurile degetelor pâna când compozitia a devenit...

Citeste continuarea

Tarta cu visine si bezea

Postat de LUK

Tarta cu visine si bezea

 Mixati zaharul cu untul rece taiat cubulete pana devine cremos.Adaugati oul,mixati,apoi adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza(la nevoie mai adaugati in aluat 2-3 linguri de apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2013, 12:50
mmm...ce bine arata..imi lasa gura apa..
la 31.08.2013, 13:00
este delicioasa! Visinele pot fi inlocuite si cu alte fructe
la 31.08.2013, 13:11
Bun venit!
la 31.08.2013, 13:12
Multumesc gaby_d
la 31.08.2013, 13:20

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking