Tarta Caprese

Postat de adasev12 in Prajituri
30 Oct 2012 | 4146 vizualizari
Tarta Caprese

sursa deinspiratie: http://blog.giallozafferano.it/incucinapercaso/torta-caprese/ eu nu am respectat intocmai ingredientele,dar a iesit f buna oricum.merita incercata.

Ingrediente

  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca
  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g ciocolata amaruie + 50 g ciocolata cu alune
  • 2 lingurite cacao
  • 2 oua
  • esenta de rom dupa gust
  • sirop:
  • 2 cesti de cafea espreso
  • 3 linguri mari de zahar
  • 50 g ciocolata cu alune
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se freaca margarina/untul cu zaharul pudra, apoi se adauga cate un ou pe rand, mixandu-se foarte bine.

Ciocolata se topeste cu o lingura de lapte, se amesteca cu nuca data la robot, care in prealabil a fost putin prajita, apoi se adauga lingura cu lingura la compozitia initiala. Se mixeaza in continuare, se adauga si cacaoa, apoi faina la sfarsit. Se pune si esenta de rom, eu am pus jumatate de sticluta de 10 ml.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda de diametru 24 cm, unsa bine si data cu faina. Se coace cam 40 minute la 180 grade primele 20 minute, apoi la 160 grade.

Se scoate tarta si se toarna deasupra jumatate din siropul de cafea, restul de jumatate se pune de jur imprejurul tartei, sa se imbibe bine. Se lasa la frigider macar 2 ore, apoi se portioneaza si se serveste.

Siropul: se pune la foc cafeaua facuta cu zaharul si se fierbe cam 10 minute pana se ingroasa, se pune si ciocolata si se lasa pana se topeste. Se adauga si laptele si se ia de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Caprese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Postat de miha

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Iata cum se prepara  Krem a la krem, o bunatate de prajitura Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si...

Citeste continuarea

Tarta de ciocolata cu frisca

Postat de RuxyRux

Tarta de ciocolata cu frisca

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2012, 18:44
Ciocolatoasa rau si cu aluneee....wow cat de buna!
la 30.10.2012, 18:50
super
la 30.10.2012, 18:51
ce bunatate
la 30.10.2012, 19:01
place
la 30.10.2012, 19:04

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking