Tarta cremoasa cu branza si caise

Postat de Oana in Prajituri
20 Iun 2010 | 7053 vizualizari
Tarta cremoasa cu branza si caise

O prajitura de vis, cremoasa, delicioasa! Reteta din revista Ioana.

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 90 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu apa calda
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 4 oua
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un borcan de 800 g cu compot de caise

Mod de preparare

Caisele se scurg si se lasa intr-o sita.

Pentru blat, se amesteca faina cu sarea si zaharul, se face o gramajoara la mijloc si se sparg oul, untul moale se taie cubulete si se aseaza pe margini, se adauga apa calda si se framanta un aluat pana se formeaza o bila. Se pune aluatul la rece 30 de minute.

Se prepara intre timp umplutura. Se amesteca cu mixerul branza de vaci si mascarpone impreuna cu ouale, zaharul tos si vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Frisca se bate separat si se incorporeaza apoi usor in crema de branza. Caisele scurse bine se taie in sferturi.

Se incinge cuptorul la foc mediu spre mic. Intr-o tava de tarta mai inalta se aseaza aluatul, ridicand si marginile. Se toarna compozitia de branza, apoi se aseaza deasupra caisele.

Se coace tarta la foc mic 45 de minute, pana se incheaga bine si se rumeneste usor. Se lasa la racit 30 de minute, apoi se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cremoasa cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu branza, frisca si capsuni

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza, frisca si capsuni

Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat. Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi...

Citeste continuarea

Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Postat de mirela0911

Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2010, 18:33
Eu prima,deci 2 portii va rog.Am si furculite si cutite
la 20.06.2010, 18:35
excelenta! trebuie incercata
la 20.06.2010, 18:44
Laly, esti invitata mea! tocmai ce s-a racit ca lumea! Cand am taiat-o era calda rau si nu se intarise bine la mijloc Daca tai portiile mai mici ii dau si Inei tot doua portii
la 20.06.2010, 19:37
Oana...sa stii ca eu imi spal si farfuria dupa ce pap....
la 20.06.2010, 19:42
maam ce imbietoare e

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking