Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

Postat de Oana in Prajituri
8 Feb 2018 | 4814 vizualizari

Fie ca il faci pentru Valetine's Day, imprumutat de la americani, fie pentru romanescul Dragobete, acest chec e ideal sa ii arati persoanei iubite cat tii la ea si mai ales... sa ii faci o surpriza dulce.  Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

Chec de zmeura:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 2 linguri pudra de zmeura deshidratata
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita colorant rosu

Chec de cacao

  • 4 oua
  • 140 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 30 gr cacao neagra
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie

Glazura:

  • 100 gr crema de branza
  • 50 gr unt moale
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita pudra de zmeura deshidratata

Mod de preparare

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si zaharul este topit. Se pun galbenusurile peste bezea, se adauga vanilia si se mixeaza usor pana se incorporeaza. Se amesteca pudra de zmeura cu faina si se cerne in compozitie, putin cate putin si se incorporeaza cu o spatula, amestecand lejer, de jos in sus. Se pune colorantul rosu si se amesteca pana se obtine culoarea roz intens.

Pudra de zmeura nu coloreaza asa tare, deci este nevoie de colorant.

Nu este nevoie de praf de copt pentru ca va creste de la albusurile spuma.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec si se rastoarna compozitia. Se niveleaza si se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate checul din tava, se indeparteaza cu grija hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar, pus pe o parte.

Cand s-a racit complet se taie in felii de 1,5 cm grosime.

Cu ajutorul unui cuter in forma de inima se decupeaza pe mijloc fiecare felie. Se pastreaza inimioarele in ordinea in care au fost taiate.

Se prepara checul de cacao, la fel ca cel de zmeura. Faina se amesteca cu cacaua si se cern in compozitia de oua.

Se pune un sfert din compozitia de chec de cacao in tava tapetata cu hartie de copt. Se asaza apoi inimioarele de chec roz pe mijloc, una in spatele celeilalte, bine lipite una de alta. Se pune restul de compozitie de cacao de jur imprejurul inimioarelor si deasupra, se niveleaza usor si se coace checul la 180 de grade pentru 40 de minute.

Se face iar testul cu scobitoarea, se scoate din tava, se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit pe o parte, pe un gratar.

 Pentru glazura, se mixeaza crema de branza cu untul moale, se adauga zaharul pudra si zmeura deshidratata. 

Se imbraca checul si se decoreaza dupa plac cu fulgi de ciocolata si zmeura deshidratata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.02.2018, 16:00
Deliciu!
la 08.02.2018, 16:02
Ce frumos e!
la 08.02.2018, 16:07
bun bun
la 08.02.2018, 17:22
Super!
la 08.02.2018, 18:32
Excelent!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Retete Delikat