Ingrediente
Blat:
- 200 g biscuiti
- 25 g cacao
- 100 g unt
Crema de branza:
- 450 g branza de vaci cremoasa
- 100 ml frisca lichida
- 3 oua
- 150 g zahar
- esenta de rom
Topping de caramel:
- 150 g zahar
- 50 g unt
- 100 ml frisca
Mod de preparare
Pentru blat macinam biscuitii in robot. Punem pesmetul rezultat intr-un castron si il amestecam cu cacao. Turnam deasupra untul topit si amestecam pana se omogenizeaza.
Va rezulta un aluat sfaramicios, asemanator nisipului umed.
Punem compozitia in tava cu inel detasabil (24 cm diametru). Eu am folosit tava de 26 cm, dar cum am mai spus, era mai bine o tava mai mica. Repartizam compozitia pe toata suprafata tavii si apoi o tasam cu fundul unui pahar.
Pentru crema de branza punem toate ingredientele intr-un castron inalt si mixam cu stick blenderul, pana devine o compozitie omogena.
Turnam crema peste blatul de biscuiti.
Punem tava in alta tava mai mare, in care punem apa pana la jumatate. Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra. Stingem foscul si lasam tarta in cuptor sa se racoreasca.
Intre timp pregatim toppingul. Caramelizam zaharul pana devine auriu. Adaugam frisca lichida si amestecam pana se topeste caramelul si incepe sa se ingrosase. Atunci adaugam untul si mai lasam cateva minute pe foc, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani.
Dam de pe foc si lasam la racit.
Cand s-a racit caramelul il intindem pe toata suprafata tartei si dam la frigider pentru cateva ore. Vor fi cateva ore lungi, dar trec si asteptarea merita :))).
Asa arata originalul :).
Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel Cheesecake ~nr. 200~" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (67)
|