Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie

Postat de miha in Prajituri
12 Mar 2012 | 8586 vizualizari
Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru merele caramelizate:
  • ~600 g mere taiate cubulete
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Blat:

Din aluatul de foietaj decongelat partial, se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii. Foaia se unge cu galbenusul desfacut cu lapte. Se pun fasiile de aluat pe marginea foii, formand o bordura. Se unge si bordura cu galbenus, se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Crema:

Semintele de la pastaia de vanilie le punem in lapte si punem pe foc pana da in clocot.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam apoi laptele in fir subtire, mixand la viteza mica. Punem apoi vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul ce l-am lasat la temperatura camerei. Omogenizam si lasam la racit.

Mere caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza si cand a devenit lichid, dam deoparte si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam merele si amestecam usor. Fierbem in caramel pana se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Peste  foaia de aluat de foietaj coapta si racita turnam crema de vanilie, iar deasupra repartizam uniform merele caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Postat de gospodariu

Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.  Framantam...

Citeste continuarea

Prajitura Petre Roman

Postat de mirela0911

Prajitura Petre Roman

Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2012, 09:02
aduc cafea acum!!!
la 12.03.2012, 09:04
Delicios!
la 12.03.2012, 09:11
foarte buna!
la 12.03.2012, 09:24
la 12.03.2012, 09:41
tare gustoasa

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking