Ingrediente
- Ptr aluat :
- 2 cesti (de ceai) si jumatate de faina
- o lingurita rasa de praf de copt
- 3 sferturi din ceasca, unt sau margarina
- 2 linguri pline zahar
- 1 ou batut
- 2 linguri apa
- Ptr crema:
- 600 ml lapte
- 6 linguri zahar
- 1 vanilie pastaie sau 2 pliculete vanilie
- 4 linguri amidon de porumb (corn flour)
- Ptr crema Tosca:
- jumatate ceasca migdale albe felii
- jumatate ceasca zahar
- 2 linguri pline unt
- 1 lingura faina
- 1 lingura lapte
- 3-4 mere
Mod de preparare
Preparati aluatul, trecand prin sita 2 cesti de faina cu praful de copt si putina sare. Adaugati untul taiat in bucatele mici( e de preferat sa il lasati afara din frigider cu cca 30 min inainte de a-l folosi), apoi zaharul si oul (batut in prealabil cu o lingura de apa) si framantati bine folosind si din faina care v-a ramas, dupa care aluatul il faceti ca o minge si acoperiti cu folie transparenta si lasati la frigider cca 1 ora.
Prepararea cremei: topim zaharul intr-un pahar cu lapte caldut, taiem vanilia pe jumatate si scoatem samburii din interior. Intr-o craticioara, punem restul de lapte, vanilia si amidonul de porumb, amestecand la foc mediu. Cand incepe sa se ingroase crema, o luam de pe foc.
Ptr crema Tosca, e foarte simplu, punem toate ingredientele intr-o craticioara, amestecam si punem pe foc mediu pana se omogenizeaza.
Curatam merele de coaja, le taiem in doua, apoi fiecare jumatate, taiem felii subtiri dar nu pana la capat! Luati 2/3 din aluat si faceti o foaie mai groasa ca ptr placinta, o puneti intr-o tava rotunda, iar din restul de aluat, faceti doua "siruri", le rasuciti si le puneti de jur imprejur la tarta ptr a da un aspect frumos (la mine a data gres! ;). Coaceti tarta la cuptorul preincalzit, la o temperatura mare cca 10 min (eu am pus la 200C). Lasati sa se raceasca, o ungeti cu putin ou si puneti crema de vanilie. Asezati deasupra merele dupa care le acoperiti cu crema Tosca.
O coaceti la cuptorul preincalzit, la o temperatura medie (170C) ptr cca jumatate de ora sau pana veti vedea ca are o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere "Tosca"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|