Tarta cu ciocolata, banane si caramel

Postat de Oana in Prajituri
2 Mar 2014 | 3804 vizualizari
Tarta cu ciocolata, banane si caramel

Ingrediente

  • un blat fraged de tarta
  • 4 banane
  • o lingura cu unt
  • o lingura cu zahar
  • Caramel:
  • 150 gr zahar
  • 150 smantana lichida pentru frisca
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata cu lapte sau amaruie, dupa plac
  • 150 gr smantana lichida pentru frisca
  • 50 gr din crema caramel de mai sus

Mod de preparare

Aluatul pentru tarta l-am improvizat din: 100 gr unt topit, 3 linguri lapte, o lingura zahar, putina sare si 200 gr faina. Am amestecat ingredientele iar aluatul format l-am intins intre doua foi de copt si l-am asezat intr-o tava rotunda. Se inteapa cu furculita si se coace in cuporul preincalzit pana se rumeneste usor pe margini. Cel mai bine este sa fie copt deasupra cu o hartie de pergament peste care se pun boabe de fasole. Din pacate eu nu am avut...si parca a iesit putin mai uscat si s-a cam strans in tava :) Data viitoare voi cauta sa fac un aluat mai pufos si fraged. Blatul acesta este perfect pentru american pie :) pentru ca se inmoaie de la mere...in fine :)

Se scoate blatul si se lasa la racit. Cat timp a fost la cuptor am facut caramelul. Se topeste zaharul si se lasa sa se caramelizeze, apoi se adauga smantana lichida, cu grija, sa nu sara. Se amesteca usor pana se topeste zaharul si se lasa la racit.

Se prepara crema de ciocolata, din 150 de gr de ciocolata, se pastreaza 50 gr. Se amesteca intr-o craticioara smantana lichida cu 50 gr caramel si ciocolata rupta bucati si se pune pe foc pana se topeste. Se tine craticioara deasupra flacarii sau la bain marie. Se lasa apoi la racit.

Bananele se curata si se taie pe jumatate pe lung si apoi inca o data pe jumatate pe orizontala. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun bananele si se presara cu zaharul. Se intorc pe ambele parti pana incepe sa se caramelizeze usor zaharul. Se lasa la racit.

Cele 50 de gr de ciocolata se topesc se se unge blatul de tarta cu ajutorul unei pensule. Se aseaza apoi bananele si se toarna sosul caramel. Se pune tarta la rece jumatate de ora. Crema de ciocolata se bate cu mixerul pana devine pufoasa si se intinde peste bananele cu caramel. Se da la rece cateva ore.

Noi nu am mai avut rabdare si am taiat-o mai repede :) inca nu se intarise bine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata, banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta Banoffee (varianta rapida)

Postat de ankyy

Tarta Banoffee (varianta rapida)

1. Topim untul la foc mic. 2. In vasul de la blender (cu lama S) punem biscuitii intregi sau rupti in jumatati si apoi turnam peste ei untul topit. Pulsam pana s-au sfaramat biscuitii si s-au...

Citeste continuarea

Tarta cu tofee si banane

Postat de Oana

Tarta cu tofee si banane

Pentru blat, se sfarama biscuitii la robot pana se obtine un pesmet fin, apoi se amesteca cu zaharul, untul si ciocolata topite. Se pune mixul intr-o forma de tort detasabila si se preseaza bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2014, 20:33
la 02.03.2014, 20:37
O nebunieeee
la 02.03.2014, 20:51
la 02.03.2014, 20:57
la 02.03.2014, 21:12
combinatie mortala

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking