Tarta crumble cu visine si mac

Postat de Criss in Prajituri
28 Iun 2016 | 4138 vizualizari
Tarta crumble cu visine si mac

  Sa aprinzi focul in cuptor pe vremea asta e crima si pedeapsa. Dar pentru o astfel de tarta merita. ;)

Ingrediente

  • Aluat fraged: 
  • 250 g faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 100 g unt rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte rece
  • Umplutura: 
  • 2 albusuri  
  • 100 g mac macinat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri rase faina
  • 1 varf lingurita praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • 500 g visine
  • Crumble 
  • 80 g unt rece
  • 150 g faina
  • 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare


Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de firimituri, apoi se adauga oul si laptele. S-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura sau 2 de faina, daca aluatul e prea lipicios. Aluatul se infoliaza si se pune in frigider o ora. (Eu l-am pus in congelator pana cand am pregatit umplutura si crumble-ul.)
Se scoate apoi aluatul, se intinde intr-o forma de tarta (preferabil una termorezistenta, care nici nu se lipeste).

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga macul macinat, coaja rasa de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si laptele, amestecand usor cu o spatula pana cand compozitia se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste aluatul fraged din tava de tarta si se aseaza deasupra visinele fara samburi si scurse de surplusul de zeama.

Intr-un bol se pune faina si zaharul pudra, apoi se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de faramituri. Aceste faramituri se pun peste umplutura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace tarta timp de 35-40 minute, pana cand crumble-ul devine auriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crumble cu visine si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Tiramisu cu zmeura

Postat de mirela0911

Desert Tiramisu cu zmeura

Intr-un bol se mixeaza smantana pentru frisca pana devine mai consistenta. In alt bol se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se adauga pe rand frisca si se mixeaza impreuna. Se...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si visine

Postat de merisor67

Prajitura cu ciocolata si visine

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat siropul. Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta. Intr-un vas, am pus la topit untul cu 1 lingurita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2016, 21:13
Wow, asta-i de probat!
la 28.06.2016, 21:24
Imi place combinatia!
la 28.06.2016, 22:11
la 29.06.2016, 00:58
Suuuuper!
la 29.06.2016, 09:22
Superrrrr. imi place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking