Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Postat de timea in Prajituri
30 Mai 2013 | 5684 vizualizari
Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am mai avut timp sa cumpar altele. Si cum aveam deja aluatul pregatit am preparat o tarta cu ce am gasit prin frigider: ananas si zmeura. In final a iesit o tarta super delicioasa. Dar promit ca o sa fac in curand si un desert cu capsuni :). Reteta mea e dietetica pt ca am in casa om la regim pt cateva luni (fara galbenus de ou, fara grasime, etc.), dar voi puteti folosi unt si ou intreg si iaurt gras :).

Ingrediente

  • 100 gr margarina Rama
  • 1 lingura iaurt degresat
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura zahar brun
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 2 linguri zeama de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200-220 gr faina
  • Umplutura
  • un plic praf de budinca de vanilie
  • 450 ml lapte 1.5% grasime
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 ananas mare sau un ananas mai mic
  • Jeleu de zmeura:
  • aprox 100 gr zmeura congelata
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite amidon

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr).

Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul rezultat in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si  intindem aluatul cu sucitorul , sub forma rotunda. Asezam foaia intinsa intr-o tava rotunda tapetata cu faina (daca folositi tava de ceramica nu necesita ungere). 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste putin deasupra. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi scoatem crusta pe un platou.

Pregatim budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj si lasam cateva minute sa se raceasca cat sa nu fie fierbinte. Turnam budinca in crusta si nivelam.

Ananasul curatat si taiat bucatele il asezam de jur imprejur peste budinca.  

Pregatim jeleul de zmeura:

Punem zmeura in blender pt cateva secunde.Strecuram apoi ca sa avem o pasta mai fina fara samburi. Amestecam cu zaharul si punem pe foc. Luam din sosul de zmeura 2-3 lingurite cat timp e inca rece si amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam cateva minute sa se raceasca putin.    

Turnam jeleul intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si picuram apoi jeleul peste bucatile de ananas.

Dam la frigider minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare pentru ca noi am servit imediat :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ananas si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert negresa de post cu visine si nuca

Postat de mirela0911

Desert negresa de post cu visine si nuca

Laptele de cocos se toarna intr-un bol impreuna cu apa minerala. (Eu am avut din conserva, a trebuit sa-l incalzesc usor pentru a-l putea scoate). Se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Budinca cu branza si afine

Postat de simona72

Budinca cu branza si afine

Ouale intregi se bat cu un praf de sare, atat cat sa se dezlege bine ouale. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin o spuma care se tine bine de tel. Se adauga vanilia si untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2013, 20:50
buna buna
la 30.05.2013, 20:53
wwooowww...e nemaipomenita!!
la 30.05.2013, 20:53
cat de apetisanta
la 30.05.2013, 20:55
Cat de buna poate fi cu ananas!
la 30.05.2013, 20:56
Motan , Deyu multumesc

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking