Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

Postat de oanapl in Mancare copii
3 Iun 2017 | 4860 vizualizari
Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

Ingrediente

  • aluat:
  • 200  g unt
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 3 ardei grasi
  • 1 dovlecel mic
  • 5-6 linguri boabe de porumb
  • 300 g spanac congelat
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.

Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii. Tai dovlecelul cubulete sau felii si il calesti timp de 5-10 minute in 2 linguri de ulei. Intr-un castron, amesteci ardeii taiati fasii cu spanacul (scurs de apa), dovlecelul si boabele de porumb, dupa care ii condimentezi dupa gust cu sare si piper negru macinat. 

Separat, mixezi ouale, apoi adaugi pesmetul si omogenizezi, apoi torni amestecul peste ardei.

Tai aluatul in doua. Intinzi o foaie de aluat si apoi imbraci o forma rotunda, ridicand bine pe margini si il intepi cu furculita. Acoperi aluatul cu o hartie de copt, adaugi boabe de fasole deasupra (pentru a nu se umfla) si il introduci in cuptorul preincalzit, pentru 10 minute.

Pui compozitia de ardei si tai surplusul de aluat.

Intinzi a doua foaie de aluat si decupezi margarete (sau alte modele) cu ajutorul unei forme si le asezi peste umplutura, incepand din margine spre centrul tavii.

Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, la 180 de grade C, pana cand se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca putin, apoi feliezi tarta si o servesti.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ardei, spanac si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle cu ciuperci sau ce-mi pune mama in traista

Postat de simona72

Chifle cu ciuperci sau ce-mi pune mama in traista

Pentru aluat: eu l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am lasat masina sa framante aluatul, apoi l-am lasat la...

Citeste continuarea

Desert tort cifra 1

Postat de momo121

Desert tort cifra 1

Pentru blatul maro: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei!    Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2017, 23:25
Bună, tarta!
la 04.06.2017, 00:15
la 04.06.2017, 07:15
Buna!
la 04.06.2017, 10:58
Ce frumos arata!
la 04.06.2017, 10:59
Foarte colorata!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking