Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.

Postat de Sheherezada in Torturi
15 Apr 2012 | 11834 vizualizari
Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.

Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina

Crema :

  • 500 ml lapte rece
  • 3 linguri rase de amidon alimentar
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • vanilie sau rom, dupa preferinta
  • 3 oua
  • 3 linguri de unt
  • Tortenguss(gelatina) -1 plic
  • Fructe din compot dupa preferinte.

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane diferite.Am batut albusurile spuma cu cana de zahar ..dupa care am adaugat galbenusurile frecate cu ulei.Le-am combinat dupa care am adaugat faina .Eu de obicei pentru siguranta adaug si praf de copt.Aici am pus o lingura ca sa fiu sigura ca nu am surprize. Am turnat in forma de tort unsa in prealabil cu margarina si tapetate cu faina.Am dat la cuptor la 180 grade sau gas mark 4 pentru 40 min.Acum verificati si voi dupa cuptorul fiecaruia.
Cand blatul s-a copt l-am scos...l-am lasat sa se raceasca si l-am transferat pe gratar de bucatarie.

Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 3 oua bine batute.
Se pune la foc moderat pana se ingroasa.Se adauga,esentele (dupa preferinta)si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime.

Se taie blatul pe din doua.Daca doriti puteti insiropa blatul foarte vag cu un sirop obtinut din zeama de la compot ( in cazul in care folositi fructe din compot) sau faceti un sirop din suc de fructe neacidulat si foarte putina apa daca siropul e foarte concentrat.Peste blat se pune crema de vanilie dupa care fructe.Se acopera cu cealalta jumatate de blat peste care se mai pune putina crema ca sa poata face fructele priza cu blatul .Se aseaza fructele dupa care se toarna gelatina speciala pentru tort preparata dupa indicatiile scrise pe pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Biscuitii ii rupeti bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol amestecati biscuitii macinati cu untul. Asezati un inel detasabil,cu diametrul de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2012, 10:14
grozav!!
la 15.04.2012, 11:09
la 15.04.2012, 11:10
un deliciu
la 15.04.2012, 11:13
la 15.04.2012, 11:49
wow ce bine arata

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking