Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

Postat de anuta in Aperitive / Garnituri
3 Mar 2016 | 3934 vizualizari
Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

Imi place mult acest justitiar modern, cauza pentru care lupta si curajul cu care a scris cartea despre politia romana. M-am gandit cu ce preparat sa onorez acest nume, Marian Godina si m-am hotarat sa prepar aceasta tarta crocanta, special pentru Godina, pentru acest personaj simbol al idealurilor neinfrante, al dreptatii si adevarului. Sper sa fi reusit aceasta dedicatie de la bucatar la justitiarul Godina!

Ingrediente

  • (forma cu diametrul de 22 cm);
  • blat;
  • 200 g sticksuri,
  • 1 ou,
  • 50 g unt,
  • o lingura smantana ptr umplutura; 1/2 broccoli, 1 ardei rosu 3-4 ciuperci, 2-3 rosioare cherry un praz mai mic(doar tija verde a prazului) 100 g pastrama de pui afumata, 2 linguri de ulei de masline, 2 oua, 250 ml smantana, 100 g cascaval. o lingurita de ierburi aromate uscate(cimbru,rozmarin,patrunjel,piper) sare

Mod de preparare

1.Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul.

Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana devine o pasta omogena care se pune pe planseta, se acopera cu o folie de plastic si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda, groasa de cca 4-5 mm apoi se imbraca o forma de tarta unsa cu un pic de ulei de masline.

2.Se desface broccoli in bucatele si se3 oparesc in apa clocotita cu sare, cateva minute. Se clatesc cu apa rece si se pun la scurs.

3 Se caleste tija verde de praz taiata rondele cu cateva rondele de ardei rosu si 2-3 bucati de ciuperci. Se calesc un pic pe ambele p[arti apoi se scot pe o farfurie si se opresc pentru decor. In uleiul incins ramas se calesc ciupercile feliate, rosioarele si ardeii taiati bucatele, pieptul de pui taiat cubulete si buchetelele de broccoli. Se sareaza si se condimenteaza, dupa gust. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga peste umplutura caliata, oule batute bine cu smantana.Se toarna pesrte blatul de tarta, se da la cuptorul preincalzit cca 20 de minute apoi se scoate, se rade cascavalul deasupra, se decoreaza cu legumele oprite apoi se mai da la cuptorr cca 5 minute, pentru gratinare. Se portioneaza dupa ce s-a racit un pic

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea...

Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de MotanLaOale

Cascaval pane

Cascavalul trebuie sa fie mai vartos, sa se topeasca mai greu la prajit. Se taie cascavalul in felii groase de un deget (1,5-2 cmm). Ouale se bat bine cu sare intr-o farfurie. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2016, 20:38
Ce bine arata!
la 03.03.2016, 22:23
mersi Rocsi!
la 03.03.2016, 23:44
O salvez la preferate! Trebuie sa o probez si eu
la 04.03.2016, 06:42
Cat de bine arata si cred ca-i tare buna!
la 04.03.2016, 07:35
Foarte,foarte buna!Blat crocant si un gust divin

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking